Proteste antiguvernamentale la Beirut. Manifestanții au vandalizat magazinele, iar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene

  • 07 August 2020 11:30
 Proteste antiguvernamentale la Beirut. Manifestanții au vandalizat magazinele, iar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene

Forțele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene joi seară pentru a dispersa zeci de manifestanți care protestau după explozia masivă mortală din portul Beirut în această săptămână, devenită un simbol al incompetenței și corupției autorităților, informează vineri France Presse, potrivit Agerpres, citată de digi24.

Protestatarii au vandalizat magazine și au aruncat cu pietre în polițiști în cartierul parlamentului, potrivit Agenției naționale de informații.

Mai mulți manifestanți au fost răniți în riposta poliției, a precizat agenția oficială.

Incidentele au avut loc în ajunul unei mari manifestații antiguvernamentale planificate sâmbătă în țara confruntată cu o criză economică fără precedent. 

Provocată marți de un incendiu în depozitul unde erau stocate de șase ani 2.700 de tone de nitrat de amoniu în portul Beirut, explozia uriașă a ucis cel puțin 149 de persoane și a făcut 5.000 de răniți, în afară de zeci de persoane dispărute și sute de mii rămase fără adăpost.

Autoritățile libaneze afirmă că depozitul a explodat în urma unui incendiu. Autoritățile portuare, vămile și unele servicii de securitate știau că acolo erau depozitate materiale chimice periculoase, dar se învinovățesc reciproc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău