Proteste ample în București și în alte orașe din România. Participarea este peste așteptările organizatorilor (VIDEO)

  • 20 Ianuarie 2018 21:32
Proteste ample în București și în alte orașe din România. Participarea este peste așteptările organizatorilor (VIDEO)

Un protest care se dorește de amploare este în desfășurare în Capitală. La ora 18:00, când era anunțată ora de începere, în Piața Universității se aflau în jur de 2.000 de oameni, dar cu puțin înainte de ora 20:00 erau deja peste 50.000 în Piața Universității, la care se adăugau alte câteva zeci de mii în țară. Au apărut, însă, și incidente.

Sunt în jur de 60.000 de oameni care vor să ajungă în Piața Constituției. Unii dintre ei au ajuns în fața Palatului Parlamentului, dar șirurile de protestatari se întind până la Piața Unirii. Jandarmii, inclusiv călare, și forțele de ordine în general au făcut un pas în spate, după ce i-au însoțit pe protestatari pe drumul dintre Piața Universității până la Piața Unirii, scrie Digi24.

Mii de români pleacă spre București pentru a participa la protestul de amploare organizat azi în Piața Universității. Manifestanți din toate colțurile țării s-au organizat deja pe rețelele de socializare, iar cei din Timișoara, Oradea, Cluj și Sibiu au pornit spre Capitală încă de dimineață, de la ora 6:00. Oamenii vin fie cu mașinile, fie cu trenul. Punctul de întâlnire final este Piața Universității. Urmează apoi să plece în marș către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituțională a României (CCR) și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). 

De la Cluj, acum 10 zile, mai mulți oameni au plecat chiar pe jos spre București, pentru a ajunge sâmbătă la protestele din Capitală.

„Ne dorim Parlamentul curat, politicieni care nu sunt condamnați penal, un partlament care să facă legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni, dorim ca guvernul să-și facă treaba”, spune unul dintre manifestanții care au pornit spre București. „Am cratița și lingura, cu care merg la toate protestele. Dorim să le arătăm corupților și celor cu dosare penale că nu au ce căuta în Parlamentul României”, a explicat o protestatară din Cluj.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău