Protestatarii din Armenia au început să blocheze drumurile

  • 20 Aprilie 2018 11:09
Protestatarii din Armenia au început să blocheze drumurile
THE ASSOCIATED PRESS

Protestatarii din Erevan, care continuă demonstrațiile de stradă împotriva desemnării fostului președinte armean Serj Sargsyan pentru funcția de premier al Armeniei, au început să blocheze circulația pe străzile Capitalei.

Armenii au recurs la această formă de protest după ce liderul opoziției, deputatul Nikol Pashinyan, a făcut apel la nesupunere civică și a îndemnat șoferii de camioane să blocheze drumurile. Între timp, poliția continuă să opereze rețineri în rândul protestatarilor.

Polițiștii l-au reținut, vineri dimineața, în Piața Republicii din Erevan, pe David Sanasaryan, unul dintre liderii mișcării „Înlătură-l pe Serj!", precum și alți activiști antiguvernamentali. Parlamentul Armeniei a votat, pe 17 aprilie, pentru ca fostul președinte Serj Sargsyan să fie învestit în funcția de prim-ministru. În aceeași zi, liderul partidului de opoziție „Tratatul Civic" și președintele grupului parlamentar „Elk", Nikol Pashinyan, a anunțat începutul „revoluției de catifea" în Armenia, pe care a calificat-o drept o mișcare de protest „fără vărsare de sânge".

În pofida apelurilor autorităților de a iniția un dialog politic, în timpul demostrațiilor, opozanții continuă să ceară schimbarea puterii în Armenia. Poliția din Erevan a reținut, la protestele care au avut loc joi, 100 de persoane.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău