Protest sindicalist în centrul Chișinăului

  • 07 Iunie 2013 15:31
Protest sindicalist în centrul Chișinăului

Sindicaliștii au protestat astăzi, 7 iunie, în centrul Chișinăului față de condițiile de muncă și lipsa reformelor care ar eficientiza economia.

Aproximativ cinci mii de reprezentanți ai Confederației Sindicatelor au participat la un marș de protest în centrul Chișinăului, de la Academia de Științe până în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestația a fost organizată cu ocazia Zilei Sindicalistului.

Participanții și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situația socială și economică din Republica Moldova. Președintele Federației sindicatelor, Victor Talmaci a criticat autoritățile că nu asigură respectarea drepturilor fundamentale la muncă și la salarii decente.

În același timp, premierul Iurie Leancă, prezent și el la manifestație, a declarat că printre obiectivele guvernului sunt și asigurarea unui trai decent. Guvernul va depune toate eforturile pentru a reduce fenomenul așa-numitului salariu în plic și pentru a asigura locuri de muncă pentru tineri, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit unor rapoarte, angajații din Republica Moldova au cele mai mici salarii din Europa. Pe de altă parte, potrivit unei analize efectuate de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în anul 2010, peste jumătate din angajați nu și-au declarat valoarea totalã a veniturilor. Aceeași analiză arată că au rămas nedeclarate cel puțin 9,3 miliarde de lei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău