Protest permanent: Igor Dodon trebuie oprit să câștige un alt mandat prezidențial, el este produsul sistemului politic în esență corupt

  • 14 Februarie 2020 13:45
Protest permanent: Igor Dodon trebuie oprit să câștige un alt mandat prezidențial, el este produsul sistemului politic în esență corupt

Mișcarea Politică „Unirea”, formată din cinci partide unioniste, a lansat astăzi o acțiune de protest permanentă împotriva președintelui Igor Dodon. Unioniștii consideră că Republica Moldova trece printr-o perioadă de tranziție continuă după ruperea de Uniunea Sovietică, iar aceasta trebuie să se finalizeze cu debarcarea de la putere a lui Igor Dodon. Deocamdată, Președinția nu a făcut niciun comentariu. O relatare de Radu Osipov pentru Radio România Chișinău.

Cele cinci partide care formează Mișcarea Politică „Unirea” au manifestat împotriva șefului statului, Igor Dodon, și anunță că vor continua acțiunile de protest în fiecare duminică. Formațiunile unioniste sunt nemulțumite de faptul că Igor Dodon a acaparat puterea și încearcă o resovietizare a Republicii Moldova.

Potrivit liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, Igor Dodon trebuie oprit să câștige un alt mandat prezidențial pentru că el este produsul sistemului politic în esență corupt.

„Dumnealui trebuie să răspundă pentru privatizările pe care le-a făcut din 2005 încoace. Faptul că vrea cu totul să ne pună pe tavă Federației Ruse îl descalifică și nu ne permite să-l lăsăm să continue. Trebuie să ne mobilizăm și să scăpăm și de acest produs al clanurilor oligarhice.”

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, susține că după ce Igor Dodon și socialiștii au preluat puterea, pozițiile tuturor instituțiilor de stat rezonează cu interesele Federației Ruse.

Fostul ministru afirmă că șeful statului nu și-a îndeplinit promisiunile și angajamentele asumate în 2016, printre care deschiderea pieței rusești pentru produsele din Republica Moldova, crearea locurilor de muncă sau reintegrarea regiunii separatiste din stânga Nistrului.

„Câtă lume a fugit în ultimii patru ani, din cauza neputinței acestuia să schimbe ceva în Republica Moldova? Nu putem merge mai departe. Dacă nu vom aduce aceste hârtii pe masă, acesta va veni cu chestii foarte generale, ne va aburi și ne va duce în turul al II-lea unde lucrurile vor deveni foarte complicate. De aceea trebuie să vorbim încă de acum.”

Luna trecută, PL, PNL, USB, PPR și Partidul „Democrația Acasă” au constituit Mișcarea Politică „Unirea”. Formațiunile unioniste vor organiza următoarea manifestație de protest față de Igor Dodon, pe 23 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău