Protest pașnic în fața Ambasadei Rusiei în România pentru susținerea Ucrainei. „Rusia trebuie să plătească pentru crimele de război”

  • 15 Octombrie 2023 15:30
Protest pașnic în fața Ambasadei Rusiei în România pentru susținerea Ucrainei. „Rusia trebuie să plătească pentru crimele de război”

n cursul zilei de ieri, 14 octombrie. a avut loc un protest de solidaritate pentru lupta pentru libertate a Ucrainei, organizat de comunitatea refugiaților ucraineni din România, în fața ambasadei Federației Ruse, în contextul crimelor de război fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, comise de Rusia în Ucraina.

Acțiunea de protest s-a intitulat "Dronele rusești au ajuns pe teritoriul României. Opriți regimul terorist de la Kremlin!" și a avut loc într-un context special, cel al Zilei Apărătorilor Ucrainei, scrie Defense Romania.

Când toți ochii opiniei publice sunt pe Orientul Mijlociu și pe situația deosebit de gravă din Israel, refugiații ucraineni din România au amintit că, în paralel, Ucraina continuă lupta pentru libertate și rezistență în fața agresiunii barbare a Federației Ruse și a atrocităților comise pe teritoriul ucrainean. 

Ceea ce a îngrozit comunitatea internațională în această săptămână, anume crimele abominabile comise de Hamas pe teritoriul israelian împotriva copiilor, bătrânilor și femeilor, amintește de ceea ce se întâmplă zilnic în Ucraina, iar acest lucru nu trebuie uitat, transmit refugiații ucraineni din România.

Crimele de război săvârșite de Armata rusă de ocupație în Irpin, Bucea, Hostomel, Borodianka și alte localități ucrainene, gropile comune pe care nimeni nu credea că le va mai vedea în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, nu pot fi uitate. 

La protestul organizat de comunitatea refugiaților ucraineni din România au participat zeci de persoane, inclusiv membri marcanți ai societății civile, profesori, experți, dar și simpli cetățeni care și-au manifestat solidaritatea cu rezistența Ucrainei în fața atrocităților ruse.

Protestul s-a desfășurat pașnic iar mesajul transmis a fost unul clar: Rusia și regimul de la Kremlin trebuie să plătescă pentru crimele de război comise în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău