Protest organizat de Partidul Șor în Chișinău

  • 18 Septembrie 2022 15:48
Protest organizat de Partidul Șor în Chișinău

Partidul Șor a organizat în după-amiaza zilei de duminică, 18 septembrie, un protest antiguvernamental în Chișinău. Manifestanții au mărșăluit pe străzile din centrul orașului scandând lozinci împotriva actualei guvernări, a președintei Maia Sandu și a liderilor occidentali.

Reprezentanții formațiunii, ai căror lideri sunt cercetați penal pentru fapte de corupție și alte infracțiuni, au cerut demisia Maiei Sandu și a actualei puteri, precum și organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Manifestanții s-au oprit pentru a ține discursuri în scuarul din fața Parlamentului. Unul dintre fruntașii Partidului Șor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat că acțiunea de protest va avea un caracter „non-stop”.

Protestatarii au fost aduși în mod organizat la manifestație, după cum relevă imaginile din autocarele care îi transportau spre Chișinău, postate chiar de Partidul Șor pe contul său de Facebook.

Poliția nu a făcut publice informații cu privire la numărul participanților la acțiunea de protest de duminică, dar potrivit imaginilor video difuzate pe site-uri și rețelele de socializare ar putea fi vorba de câteva mii de persoane.

Președinția nu a comentat, deocamdată, acțiunea de protest organizată de formațiunea oligarhului fugar Ilan Șor.

Anterior, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a etichetat pe organizatorii manifestației de protest drept ”o grupare criminală organizată care exploatează oamenii săraci”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău