Protest la Sankt-Petersburg: ”Aici au fost furate voturile noastre”

  • 12 Ianuarie 2012 14:13
Protest la Sankt-Petersburg: ”Aici au fost furate voturile noastre”

În Sankt-Petersburg, mai multe secții de votare în care au fost înregistrate încălcări în timpul alegerilor parlamentare din decembrie din Rusia, sunt pichetate de membrii organizației Solidaritate. Protestatarii afișează pancarte cu inscripția ”Aici au f

În Sankt-Petersburg, mai multe secții de votare în care au fost înregistrate încălcări în timpul alegerilor parlamentare din decembrie din Rusia, sunt pichetate de membrii organizației Solidaritate. Protestatarii afișează pancarte cu inscripția ”Aici au fost furate voturile noastre”.

Procurorul general rus Iuri Ceaika a declarat pentru o publicație locală cã opoziția rusã primește resurse financiare din strãinãtate pentru organizarea acțiunilor de protest fațã de putere.

Un nou miting împotriva fraudelor la alegeri a fost stabilit pentru 4 februarie, la douã luni dupã scrutinul legislativ câștigat de partidul de guvernãmânt Rusia Unitã și cu o lunã înainte de prezidențialele din 4 martie.

Secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev, s-a referit, la rândul sãu, într-un interviu, 'la încercãri din strãinãtate' de a influența opinia cetãțenilor ruși înainte de scrutinul prezidențial, al cãror favorit este Vladimir Putin.

Acesta nu va lua parte la dezbateri televizate cu alți candidați la alegerile prezidențiale, potrivit unor surse de la Kremlin, citate astăzi de RIA Novosti.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Sat
12
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău