Protest la Primărie: Organizații pentru protecția animalelor au protestat în fața Primăriei capitalei

  • 13 August 2021 16:07
Protest la Primărie: Organizații pentru protecția animalelor au protestat în fața Primăriei capitalei

Organizații pentru protecția animalelor și activiști au protestat astăzi în fața Primăriei de Chișinău, prin care și-au exprimat nemulțumirea față de ultimele decizii ale conducerii Primăriei vizând protecția animalelor în capitală. Unii protestatari au adus la protest și un câine cu dizabilități, care a fost lovit de mașini, iar alții au venit cu o coroană pentru înmormântare, transmite IPN.  

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de faptul că Primăria ar bloca mai multe proiecte de protecție a animalelor, astfel că mai mulți cetățeni ar fi rămas fără dreptul de a-și steriliza animalele de companie.

Totodată, cetățenii care au venit în fața Primăriei s-au arătat nemulțumiți de faptul că Vitalie Voznoi, care din 14 iunie anul curent exercită interimatul funcției de șef secție de control și protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), ar fi fost numit în această funcție ilegal. În acest sens, protestatarii au cerut demisia șefului DGLCA, Ion Burdiumov.

Protestatarii au spus că sperau că, începând cu 2019, de când în cadrul DGLCA a fost creată secția control și protecție a animalelor, situația privind protecția animalelor în capitală se va îmbunătăți, dar, în opinia activiștilor, nu s-ar fi schimbat nimic între timp, iar persoanelor care vin în apărarea drepturilor animalelor li s-ar pune bețe în roate.

Vitalie Voznoi a ieșit în fața protestatarilor și i-a invitat azi la Primărie, să discute, dar aceștia au spus că nu vor accepta invitația, întrucât Vitalie Voznoi nu ar putea decide nimic. Totodată, activiștii care au venit în fața Primăriei i-au cerut lui Ion Ceban, primarului de Chișinău, să iasă să vorbească cu protestatarii, dar aceasta nu s-a întâmplat.

Solicitat de IPN, Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, a spus că la moment nu se află în Chișinău, dar că va veni cu o reacție luni, 16 august.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău