Protest la Moldova 1 împotriva cenzurii la postul public de televiziune, organizat de Mișcarea de rezistență ACUM

  • 02 August 2018 13:34
Protest la Moldova 1 împotriva cenzurii la postul public de televiziune, organizat de Mișcarea de rezistență ACUM

Un grup de membri și simpatizanți ai Mișcării de rezistență ACUM au protestat astăzi în fața postului public de televiziune, Moldova 1, pe care îl acuză de dezinformare și difuzarea informațiilor manipulatorii. Manifestanții, în frunte cu lideri ai Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Liberal Democrat au scandat lozinci împotriva cenzurii și a administrației postului de televiziune.

Într-o rezoluție prezentată în timpul acțiunii, manifestanții au criticat modul de reflectare a evenimentelor în cadrul programelor dufuzate la postul public de televiziune și au cerut o mediatizare mai largă a acțiunilor opoziției pro-europene. 

Pe de altă parte, administrația postului public de televiziune califică protestul drept o încercare de denigrare a imaginii instituției, iar acuzațiile aduse ar fi politizate și lipsite de obiectivitate.

Amintim că Mișcarea de Rezistență ACUM a fost creată după invalidarea alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, câștigate de Andrei Năstase. Mișcarea a organizat mai multe acțiuni de protest și preconizează o manifestație amplă la 26 august, amenințând și cu acțiuni de nesupunere civică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău