Protest la Guvern | În fața Executivului s-au adunat mai mulți deținători de patente

  • 26 Iunie 2023 11:37
Protest la Guvern | În fața Executivului s-au adunat mai mulți deținători de patente

Mai mulți deținători de patente din diferite regiuni al R. Moldova s-au adunat astăzi, 26 iunie, în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia autorităților de a trece de la patentă la activitate independentă, transmite Radio Chișinău.

Patentarii cer autorităților de resort să le permită să activeze în continuare în baza patentei. 

Dumitru Alaiba, ministru al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a venit cu o reacție referitor la protest, menționând că înțelege neliniștea patentarilor.

„Înțeleg neliniștea lor, însă o să subliniez încă o dată că în 25 de ani acești oameni au fost neglijați. O să le oferim suport să evolueze. Vrem să-i ajutăm să crească, să se dezvolte. În toată această jumate de an am ținut să manifestăm empatie, înțelegere și deschidere. Și maximă transparență”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amitim că, din 1 iulie 2023 activitatea în bază de patentă este înlocuită cu un regim fiscal simplificat – activitatea independentă. Astfel, toți cei care fac comerț cu amănuntul în piețe sau unități comerciale au obligativitatea de a trece la acest regim fiscal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău