PROTEST la Guvern: Antreprenorii au cerut moratoriu pe un termen de 10 ani

  • 13 Iulie 2016 17:22
PROTEST la Guvern: Antreprenorii au cerut moratoriu pe un termen de 10 ani

Reprezentanții micului business amenință guvernarea cu ample acțiuni de protest în cazul în care nu le va fi permisă în continuare activitatea în baza patentei de întreprinzător.

Câteva zeci de mici antreprenori au pichetat astăzi sediul Guvernului, solicitând autorităților instituirea unui moratoriu pe un termen de 10 ani asupra oricăror modificări la legislația ce reglementează activitatea microîntreprinderilor, dar și elaborarea unui pachet de legi ce ar facilita lucrul acestora.

Mai mulți antreprenori s-au adunat în fața Guvernului pentru a solicită păstrarea dreptului de a activa în bază de patentă, drept care urmează a fi anulat de la 01 ianuarie 2017. Aceștia purtau pancarte pe care scria „Vrem patentă!” și „Jos mâna de pe patentă!”, scandând lozinci anti-guvernare.

Micii întrpinzători, printre care și Eugenia Bulmaga, antreprenor din Chișinău, a învinuit autoritățile că ar promova o politică discriminatorie față de cei care activează în baza de patentă. Protestatarii au amenințat cu blocarea drumurilor în mai multe raioane ale Republicii Moldova, dar și la Chișinău, în cazul în care timp de 10 zile nu se va reveni la vechile prevederi privind activitatea pe bază de patentă. Eugenia Bulmaga.

Micii antreprenori au format și un grup de lucru ad-hoc care a fost invitat la discuții cu ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Potrivit președintelui Asociației Micului Business, Eugen Roșcovanu, liderul grupului, au fost făcute adresări repetate către prim-ministru, dar și către ministrul Economiei, cu propunerile de soluționare pașnică a conflictului, însă niciuna din ele nu s-a soldat cu vreun rezultat.

În Republica Moldova sunt în prezent peste 120 de mii de întreprinzători care activează în bază de patentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău