Protest în Rusia împotriva torturii practicate de către serviciile speciale rusești

  • 21 Mai 2018 09:26
Protest în Rusia împotriva torturii practicate de către serviciile speciale rusești

Aproximativ 300 de persoane au manifestat, ieri, la Sankt-Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, pentru a denunța torturile practicate -potrivit lor- de către serviciile speciale rusești, în special FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB), informează AFP.

Reuniți în centrul fostei capitale imperiale ruse (nord-vestul țării), manifestanții agitau pancarte pe care se putea citi "Stop torturii!" și "FSB, încetează să torturezi oamenii!".

Unii manifestanți purtau portrete ale unor tineri, arestați în urmă cu câteva luni în Rusia și acuzați de terorism, care afirmau că au fost torturați de către FSB.

"Oricine poate fi supus torturilor de către serviciile speciale care acționează după propriile lor legi și nu se tem de nimic", a declarat pentru AFP o manifestantă de 37 de ani.

"Trebuie luptat împotriva acestui arbitrariu, nu putem să rămânem tăcuți", a denunțat la rândul său un bărbat de 57 de ani.

La jumătatea lunii aprilie, o anchetă a fost deschisă la Sankt-Petersburg pentru a stabili circumstanțele presupusului suicid în închisoare a unui antreprenor despre care avocata sa presupune că a fost torturat și ucis.

În vârstă de 56 de ani, Valeri Pșenicinîi, arestat și acuzat de deturnare de fonduri pe scară mare, fusese găsit în februarie spânzurat în celula sa din Sankt-Petersburg.

Potrivit avocatei sale, Larisa von Arev, medicii legiști descoperiseră atunci "urme de arsuri electrice, fracturi, precum și urme de spermă pe corpul" clientului său.

Apărători ai drepturilor omului denunță cu regularitate torturile, umilințele și maltratările care au loc în închisorile din Rusia. 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău