FOTO // Protest în fața Parlamentului: ”Mirele și mireasa au fugit de la nuntă”

  • 03 Octombrie 2016 21:47
FOTO // Protest în fața Parlamentului: ”Mirele și mireasa au fugit de la nuntă”

Zeci de persoane protestează la această oră în fața clădirii Parlamentului de la Chișinău, înconjurat de un număr impresionant de polițiști și scutieri, potrivit corespondentului Radio Chișinău.

În fața mulțimii au vorbit până acum câțiva dintre consilieri socialiști din Consiliul municipal Chișinău, reprezentanți ai formațiunii „Partidul Nostru”,  dar și liderul fracțiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu.

Aceștia au criticat dur comportamentul majorității parlamentare, care a anunțat convocarea ședinței de luni, 3 octombrie, a Parlamentului, în care urma să se dezbată moțiunea de cenzură împotriva guvernului Filip, și care până la urmă au refuzat să se prezinite în plenul Legislativului.

”Ei au convocat ședința și ei au lipsit. Mirele și mireasa au fugit de la nuntă”, a declarat Tudor Deliu.

Prezent la protest, liderul PSRM, Igor Dodon, a îndemnat oamenii să se unească  împotriva guvernării.

Printre lozincile scandate de protestatari cel mai des se aude ”Jos Plahotniuc”. Nemulțumirea acestora a fost provocată de decizia prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru Legea ce prevede transformarea în garanție de stat a împrumutului de la BNM pentru salvarea celor trei bănci devalizate de un miliard de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău