Protest împotriva lipsei de finanțare pe termen lung a rezervațiilor naturale

  • 21 Mai 2021 15:22
Protest împotriva lipsei de finanțare pe termen lung a rezervațiilor naturale

Asociația Internațională a Păstrătorilor Râului Eco-TIRAS și ONG-ul „Arnika” din Republica Cehă au protestat astăzi în fața Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Ministerului Finanțelor, împotriva lipsei de finanțare pe termen lung pentru rezervațiile naturale din Republica Moldova, transmite IPN.

„Se pare că rezervațiile naturale trebuie să taie și să vândă pădurea protejată pentru a plăti salarii angajaților lor. Am cerut să prevadă acest moment în bugetul de stat pentru 2022. Secretarul de stat Valentina Țapeș a ieșit la manifestanți și, în principiu, a susținut aceste cereri. Reprezentantul Ministerului Finanțelor nu a ieșit în fața noastră”, a declarat directorul executiv al Eco-TIRAS, Ilia Trombițki.

Potrivit MADRM, secretarul de stat ministerului, Valentina Țapeș, s-a întâlnit cu grupul de activiști civici care a venit astăzi în fața ministerului să solicite sporirea atenției față de problemele biodiversității și conservarea acesteia prin distribuirea mai multor surse financiare pentru susținerea domeniului.

Drept răspuns la solicitarea celor prezenți de a relua finanțarea bugetară pentru rezervațiile naturale, secretarul de stat a precizat că MADRM salută interesul societății civile de a sensibiliza autoritățile și instituțiile responsabile de susținerea biodiversității și continuă să elaboreze și să îmbunătățească politicile în acest sens. Planifică finanțarea rezervațiilor științifice, parcurilor naționale, rezervației biosferei etc. În anul curent, din cauza pandemiei, resursele financiare au fost limitate și redirecționate. MADRM va insista însă în continuare pe finanțarea domeniului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău