Protest față de vizita lui Vladimir Putin la Roma, organizat de diaspora ucraineană

  • 05 Iulie 2019 09:57
Protest față de vizita lui Vladimir Putin la Roma, organizat de diaspora ucraineană

omunitatea ucrainenilor din Roma a protestat, joi, față de vizita oficială a președintelui rus, Vladimir Putin, în capitala Italiei, zeci de persoane scandând împotriva liderului de la Kremlin în piața Bocca della Verità și afișând pancarte cu mesaje precum "Putin, go home!", "Putin - criminal" sau "Putin, ia-ți mâinile de pe Ucraina!", scrie Rador.

"Dictatorul care a ocupat o parte a unui stat independent nu este demn de o recepție organizată la un nivel atât de înalt. Se pare că Italia a uitat că în Europa există un război și că cel care a inițiat acest război este chiar Putin" - a declarat Oles Horodețki, inițiatorul manifestației împotriva vizitei lui Putin în Italia.

Președintele rus s-a aflat, joi, într-o vizită oficială la Roma, unde s-a întâlnit cu oficiali italieni. De asemenea, Putin a fost primit la Vatican de către Papa Francisc, presa locală menționând că liderul rus a întârziat, a treia oară, la întâlnirea cu Suveranul Pontif.

După întrevederea cu Papa Francisc, Vladimir Putin a mers la Președinția Italiei, pentru o întâlnire cu președintele Sergio Mattarella, iar apoi a avut discuții cu premierul italian, Giuseppe Conte.

Cu prilejul vizitei președintelui rus la Roma, autoritățile italiene au recurs la măsuri de securitate fără precedent, restricționând traficul în centrul orașului pe mai mult de 50 de străzi și interzicând orice fel de demonstrație în zonele respective.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău