PROTEST cu oi în fața Primăriei (FOTO)

  • 16 Aprilie 2015 09:25
PROTEST cu oi în fața Primăriei (FOTO)

Protest cu oi în curtea unei primării din județul Buzău. Supărată că primarul nu vrea să o lase cu mioarele pe islazul comunal, o femeie din localitatea Cilibia și-a adus toate cele 500 de animale sub ferestrele primarului, scrie Digi24.ro.

 Edilul dă vina, la rândul său, pe o hotărâre de consiliu local.

„Am adus oile aici, că primarul cu toți consilierii m-a dat afară din comună. Nu vrea să-mi dea izlaz. Am făcut cereri, cum au făcut toți locuitorii comunei”, spune Ioana Toma, citată de televiziunea Digi24.

Edilul spune, însă, că o hotărâre recentă a Consiliului Local precizează că pășunea comunală poate fi folosită doar de animalele din gospodăriile și fermele aflate pe teritoriul comunei.

„Eu nu pot să las pe unul care este de aici fără izlaz, că chipurile trebuie să-i dau unuia care plătește impozitele și taxele pentru adăposturi la o unitate administrativ-teritorială de lângă mine”, spune Enache Ion, primarul comunei Cilibia.

Până ce edilul îi va permite să-și aducă oile mai aproape de casă, femeia este hotărâtă să le aducă în fiecare zi în curtea Primăriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău