Pro-rușii blochează accesul la Google în Donbas. Compania, acuzată că promovează violența împotriva agresorilor

  • 22 Iulie 2022 19:34
Pro-rușii blochează accesul la Google în Donbas. Compania, acuzată că promovează violența împotriva agresorilor

Motorul de căutare Google a fost blocat de autoritățile din regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei, fiind acuzat că promovează violența împotriva rușilor, relatează AFP, citat de ziare.com.

Google ”promovează terorismul și violența contra tuturor rușilor, în particular contra populației din Donbas. Am decis să blocăm Google pe teritoriul” regiunii Donețk, a anunțat vineri, 22 iulie, liderul separatist Denis Pușilin, într-un comunicat.

”Dacă Google încetează să continue politica sa criminală și să se conformeze din nou legii, moralei și bunului-simț, atunci nu va exista niciun obstacol în calea operațiunilor sale”, a adăugat el.

Liderul regiunii separatiste vecine Lugansk, Leonid Pasecinik, anunțase joi o măsură similară.

Rusia a adoptat noi acte normative care prevăd pedepse grele pentru publicarea a ceea ce autoritățile consideră a fi ”informații false” despre armata rusă sau operațiunile militare externe ale acesteia.

Rusia a blocat principalele social media, precum FacebookTwitter și Instagram. Țara, care dispune de propriul motor de căutare, numit Yandex, face de ani întregi eforturi pentru a-și dezvolta un internet suveran, pe modelul Chinei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău