Propunere legislativă: Cărțile electronice și audio să fie scutite de TVA

  • 30 Martie 12:31
Propunere legislativă: Cărțile electronice și audio să fie scutite de TVA

Scutirea cărților electronice și audio de Taxa pentru valoare adăugată (TVA) este scopul unui proiect de lege lansat cu titlu de inițiativă legislativă de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Deputații propun să fie scutită de TVA producția de carte electronică și audio, precum și publicațiile periodice electronice și audio, serviciile de editare și serviciile privind dreptul de autor și alte drepturi conexe utilizate în acest scop. Excepție ar urma să constituie producția cu caracter publicitar și erotic.

Autorii constată o inechitate fiscală a producției de carte și publicațiilor periodice pe suport de hârtie în raport cu producția electronică și audio care în prezent  este impozitată cu TVA la cota de 20%, fiind atribuită la alte poziții tarifare.

În opinia deputaților, PROIECTUL de lege propus va contribui la promovarea producerii eBook-urilor și audiobook-urilor la un preț mai accesibil, dar și va încuraja cititul, în special printre tineri.   

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat unanim raportul la proiectul pentru modificarea Codului Fiscal. Acesta urmează a fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău