Propunere legislativă. Activitatea de îngrijitor calificat de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025

  • 29 Noiembrie 2023 15:12
Propunere legislativă. Activitatea de îngrijitor calificat de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025

Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unei inițiative legislative de prelungire a termenului.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, proiectul pentru modificarea unor acte legislative prevede că, începând cu 1 ianuarie 2025, activitatea îngrijitorilor/îngrijitoarelor pentru copiii cu vârsta de până la trei ani va fi organizată ca activitate independentă, conform unui nou mecanism de reglementare propus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, scrie Bizlaw.md.

”În acest moment, prevederile legislative cu privire la activitatea independentă nu acoperă domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Pentru a asigura siguranța și protecția copiilor, precum și a celor care prestează aceste servicii, dar și pentru a pregăti cadrul normativ, soluția optimă este extinderea cu un an a termenului-limită de desfășurare a activității în bază de patentă a îngrijitorilor/îngrijitoarelor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

Proiectul urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău