Proprietățile curative ale ceaiului de mentă

  • 03 Martie 2017 11:24
Proprietățile curative ale ceaiului de mentă

Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar și unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura și provoacă transpirația corpului.

Menta este cunoscută pentru faptul că reduce temperatura internă, de aceea cu mii de ani în urmă, populația africană folosea faimoasa plantă împotriva răcelilor și febrei. Unii cred că menta poate înlocui aspirina sau ibuprofenul, deoarece conține o moleculă care este prezentă și în aceste medicamente.

Ceaiul de mentă este folosit de milenii în probleme digestive și este eficient în bolile gastro-intestinale, stimulând glandele salivare și enzimele digestive.

De asemenea, menta ajută în cazul problemelor respiratorii, fiind cunoscută pentru faptul că relaxează mușchii gâtului și pieptului, eliminând astfel simptomele de răceala și gripă. Frunzele de mentă posedă proprietăți antibacteriene excepționale, întăresc sistemul imunitar și conțin o cantitate importantă de vitamina B, potasiu și calciu.

Proprietățile antibacteriene ajută la reîmprospătarea respirației și ucid bacteriile care provoacă halena. Menta are un efect calmant și sedativ, contribuind la calmarea nervilor și la reducerea tensiunii arteriale. Din acest motiv, uleiul de mentă este adesea folosit în aromaterapie, dar și ceaiul din această plantă are același efect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău