Proprietarului rețelei de restaurante Andy's Pizza și La Plăcinte rămâne în izolator

  • 29 Mai 2019 16:56
Proprietarului rețelei de restaurante Andy's Pizza și La Plăcinte rămâne în izolator

Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante Andy's Pizza și La Plăcinte, rămâne în izolatorul de detenție preventivă, transmite IPN. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel. Aceștia au respins recursul avocatului lui Andrei Tranga, care a contestat hotărârea din 23 mai a magistraților Judecătoriei Chișinău, prin care omul de afaceri a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Andrei Tranga nu s-a prezentat în instanță. Ion Dron, apărătorul omului de afaceri a declarat că clientul lui „nu crede în justiție”.

Avocatul a mai afirmat că intenționat este adusă în spațiul public ideea că Andrei Tranga ar avea legături cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”.

„Se încearcă de a-l lega de Caramalac pentru a avea girul de a-l ține în stare de arest. Nu au relații. Dl Tranga are explicații făcute pe câteva pagini, unde dărâmă orice argument că ar avea afaceri cu dânsul. Pentru a aresta un om în Moldova e suficient să depui un denunț că are legături cu Caramalac și atunci nu mai ai concurență pe piață”, a spus Ion Dron.

Potrivit avocatului, afacerile lui Andrei Tranga au de suferit în urma problemelor pe care acesta le are cu justiția, partenerii omului de afaceri aflându-se în impas, iar angajații trăiesc cu frică și nu vor să semneze documente.

Andrei Tranga a fost arestat în luna aprilie, pe lângă un dosar penal pentru trafic de influență acesta mai figurând și într-o cauză penală pentru șantaj.

Andrei Tranga este învinuit că, în ultimii trei ani, l-a șantajat pe omul de afaceri Viorel Varzari, cu scopul de a-i prelua afacerea privind producerea cisternelor din inox, afacere estimată la aproape zece milioane de euro.

Potrivit lui Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga, în momentul în care Viorel Varzari a depus denunțul la procuratură, acesta nu era nici proprietarul și nici administratorul firmei din cauza căreia afirmă că a fost șantajat.

În momentul arestării lui Andrei Tranga, procurorul Vasile Golban a declarat că Andrei Tranga voia să preia afacerea lui Viorel Varzari, de la care ar fi pretins suma de 17 000 de euro.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău