Proprietarul piscinei și polițistul au fost trimiși în judecată în cazul omorului de la Hâncești

  • 20 August 2018 12:05
Proprietarul piscinei și polițistul au fost trimiși în judecată în cazul omorului de la Hâncești

Șeful Serviciului poliție criminală al Inspectoratului de poliție din Hâncești și proprietarul complexului de agrement în care a fost împușcat un tânăr vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și a transmis în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în acțiunile polițistului, procurorii au reținut comiterea depășirii atribuțiilor de serviciu, însoțită de aplicarea armei de foc și omor intenționat, iar proprietarul complexului de odihnă va compărea pe banca acuzaților pentru complicitate la crimă.

Cazul a avut loc în noaptea spre 21 iunie curent. Trei tineri au decis să se răcorească în piscina unui complex de agrement din Hâncești, în afara orelor de program, fără a cere permisiunea administrației. Proprietarul i-ar fi cerut polițistului să-l ajute să depisteze și să-i pedepsească pe cei care intră pe teritoriul bazei de odihnă în afara programului și provoacă pagube. Drept urmare, în lipsa unor temeiuri și împuterniciri legale și fără înregistrarea unei sesizări privind comiterea unei infracțiuni, cei doi au organizat o ambuscadă la piscină, folosind armele din dotare. Drept consecință, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în acea noapte în bazin a fost grav rănit și a decedat la scurt timp.

În aceeași zi, polițistul și proprietarul centrului de agrement au fost reținuți și până în prezent se află în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul, care a fost suspendat din funcție, riscă până la 15 ani de închisoare, iar proprietarul localului ar putea să petreacă următorii șase ani după gratii.

Potrivit legislației în vigoare, cauza penală de învinuire a celor doi inculpați a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hâncești. Pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ și imparțial în cadrul examinării respectivei cauze penale, procurorul general Eduard Harunjen a înaintat Curții Supreme de Justiție un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea respectivei cauze penale către o altă instanță de judecată de același nivel.

Sursa: ipn.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău