Proprietarii unei pensiuni din R.Moldova sunt acuzați că ar pune în pericol viața a trei urși

  • 01 Iunie 2017 11:54
Proprietarii unei pensiuni din R.Moldova sunt acuzați că ar pune în pericol viața a trei urși Sursa: Facebook.com/ Non-governmental organization for protection of homeless animals ALGA

Pensiunea „Bârlogul Ursului” din Sociteni, unde sunt crescuți trei urși, a ajuns în atenția autorităților după ce un tânăr a scris pe o rețea de socializare că animalele sunt lipsite de hrană potrivită și de apă, iar cuștile în care stau sunt mici și foarte murdare. Administrația pensiunii neagă acuzațiile și spune că, cel mai probabil, comentariul îi aparține unui vizitator răutăcios.

Internautul care a abordat subiectul scrie că „bucățile de pâine și sarmalele” nu sunt mâncarea potrivită pentru urși. Animalele par să aibă și probleme de sănătate. Unul dintre urși clatină din cap necontenit. Tânărul a atenționat și despre pericolul la care sunt supuși vizitatorii. Gardul care izolează animalele poate fi ocolit cu ușurință, susține acesta.

Tudor Breahna, care a răspuns la numărul de telefon al pensiunii și s-a prezentat ca investitor al acesteia, a declarat pentru IPN că oricine este binevenit să vină la pensiune și să se convingă că urșii sunt bine. Animalele stau aici de patru-cinci ani. Bărbatul a mai spus că nu ar avea interes economic să investească în procurarea urșilor ca apoi „să-și bată joc” de ei. Tudor Breahna crede că, cel mai probabil, acuzațiile vin din partea unui vizitator răutăcios, care poate a rămas nemulțumit de ceva.

Șeful Inspectoratului Ecologic de Stat, Valeriu Nani, a declarat că s-a autosesizat pe marginea acestui caz. Inspectorii urmează să inițieze un control pentru a verifica legalitatea întreținerii urșilor, iar după examinarea situației la fața locului va fi făcut un demers către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care deține funcția de control cu privire la condițiile de întreținere a animalelor.

În Republica Moldova dreptul de a întreține animalele sălbatice îl dețin persoanele care posedă certificat ce le confirmă statutul de colecționar. Actul este emis de Ministerul Mediului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău