Proprietarii Gas Natural Fenosa au anunțat oficial că vând activele din R.Moldova

  • 08 Februarie 2018 08:36
Proprietarii Gas Natural Fenosa au anunțat oficial că vând activele din R.Moldova

Proprietarii grupului spaniol Gas Natural Fenosa au anunțat oficial că au decis să vândă activele din Republica Moldova și Kenya. Experții prognozează că tranzacția ar putea avea loc nu mai devreme de lunile martie-aprilie 2018.

Potrivit portalului economic Mold-street, grupul și-a motivat decizia prind dorința de  revizuire și optimizare a portofoliului de afaceri. "Compania lucrează permanent la revizuirea și optimizarea portofoliului său de afaceri, precum și la analiza  activităților sale și a regiunilor non-strategice", se precizează într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

Anterior se vehicula că printre potențiali cumpărători ar fi un miliardar ceh, precum și un cunoscut om de afaceri din Republica Moldova. 

Grupul menționează că intenționează să vândă și alte activități, de exemplu din Columbia și Italia.

De notat că în anul 2017, profitul net al grupului Gas Natural Fenosa a atins 1 miliard 360 de milioane de euro. Grupul nu a prezentat deocamdată datele privind rezultatele financiare generale înregistrate în 2017 în Moldova, dar face o mențiune că profitul până la impozitare s-a diminuat de 2,3 ori, comparativ cu anul 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău