Proprietara retailerului online Wildberries este cea mai bogată femeie din Rusia

  • 20 Februarie 2020 14:40
Proprietara retailerului online Wildberries este cea mai bogată femeie din Rusia

Clasamentul celor mai bogate femei din Rusia a suferit o schimbare chiar la vârf, după ce Tatyana Bakalchuk, fondatoarea și proprietara Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia și fosta URSS, a detronat-o pe Yelena Baturina, văduva fostului primar al Moscovei, Yuri Luzhkov, care a ocupat această poziție timp de un deceniu, transmite AFP.

Averea Tatyanei Bakalchuk, 44 de ani, a ajuns la 1,4 miliarde de dolari, depășind-o pe cea a Yelenei Baturina, 56 de ani, evaluată la 1,2 miliarde de dolari, a anunțat joi ediția din Rusia a revistei Forbes.

Povestea de succes a Tatyanei Bakalchuk este una inedită în mediul economic din Rusia, unde marile averi au fost făcute într-un mod mai mult sau mai puțin legal după prăbușirea URSS și deseori s-au bazat pe materii prime și corupție.

Wildberries a fost înființat în anul 2004 de cuplul Vladislav și Tatyana Bakalchuk. Atunci, Tatyana nu avea mici măcar 30 de ani și în perioada în care era în concediu de maternitate a constatat că are probleme în a face cumpărături cu și pentru un nou născut. Specializat pe îmbrăcăminte, Wildberries propune clienților săi livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de probă. În 2019, Wildberries a realizat o creștere de 88% a cifrei de afaceri până la 223,5 miliarde de ruble (3,2 miliarde de euro la cursul de schimb actual). Anul acesta, grupul și-a făcut intrarea pe piața europeană odată cu debutul activităților în Polonia.

Potrivit Forbes, în 2019, averea Tatyanei Bakalchuk a crescut cu 400 milioane de dolari până la 1,4 miliarde de dolari în timp ce averea Yelenei Baturina a rămas neschimbată la 1,2 miliarde de dolari. Aceasta din urmă a fost timp de mai mulți ani singura femeie miliardar din Rusia, fiind în fruntea unui imperiu industrial și imobiliar. Timp de 20 de ani, când soțul său Yuri Luzhkov a fost primarul Moscovei, Yelena Baturina a fost în fruntea unui dezvoltator imobiliar care s-a ocupat de o mare parte din șantierele majore din capitala Rusiei. AGERPRE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău