VIDEO | Propagandiștii Rusiei au început să se certe între ei: Soloviov către Girkin – Dacă voiai cu adevărat să lupți, mergeai la Wagner. Girkin îl numește „limba de aur a Federației Ruse”

  • 14 Decembrie 2022 18:35
VIDEO | Propagandiștii Rusiei au început să se certe între ei: Soloviov către Girkin – Dacă voiai cu adevărat să lupți, mergeai la Wagner. Girkin îl numește „limba de aur a Federației Ruse”

Igor Girkin (Strelkov), declarat terorist în Ucraina, l-a provocat la o „dezbatere” publică pe unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, după ce acesta l-a făcut trădător în direct, scrie publicația ucraineană Glavcom.

„Iată-l pe ăsta, s-a dus să lupte. A făcut pe el și s-a întors. Este total uimitor! Dacă voiai cu adevărat să lupți, mergi la Wagner. Strelkov… A plecat cu atâta patos, fotografii… Acum se pare că nu i s-a permis să meargă pe front. Ei bine, eu m-aș înscrie la „Wagner” și mi-aș arăta adevărata valoare. Care este problema? Și acum înseamnă că strategul este un rahat … A plecat din Sloviansk, a mers înapoi în Donețk, a fost aproape ucis pentru trădare în Donețk, a fugit de acolo, a încercat să se întoarcă”, a spus Soloviov, într-o emisiune în direct.

În prezent, s-a indignat Soloviov, Girkin îi explică lui Vladimir Putin cum să lupte.

 


În replică, Girkin, despre care ucrainenii spun că este un fost ofițer al serviciilor secrete militare rusești, GRU, nu a cruțat epitetele, numindu-l pe Soloviov „creatură mincinoasă” și „produs de cauciuc nr. 2”. Și a precizat că este gata să discute acest subiect cu propagandistul, pe care l-a provocat la o „dezbatere publică”.

„Singura condiție din partea mea este ca dezbaterile să aibă loc în direct și, în plus, să fie înregistrate de operatori „neutri””, a scris Girkin pe rețelele sale de socializare.

Cu toate acestea, Girkin crede că Soloviov – o „creatură lașă și înșelătoare” – nu va accepta provocarea pentru a nu-și risca „reputația de „limba de aur a Federației Ruse”.

Soloviov l-a mai atacat în trecut pe Girkin, afirmând că „din vina lui linia frontului s-a apropiat de periferia orașului Donețk. Ce l-a împiedicat să ia apărarea? În acest moment, el avea pentru ce să lupte! Ați cedat un teritoriu imens. I-ai trădat pe băieții care se aflau sub comanda ta. Și ți-e frică să vii să te uiți în ochii colegilor tăi”.

„Fost ministru al apărării al RPD”, Igor Girkin-Strelkov a sugerat în primăvară că toate problemele forțelor armate ruse din ultimii opt ani ar putea fi puse pe seama sa pentru a se acoperi eșecurile armatei ruse.

„Dacă se discută sau nu despre arestarea mea – nu știu, dar văd o astfel de posibilitate din mai multe motive: 1. La urma urmei, cineva trebuie să fie adus în fața justiției pentru toate eșecurile omenești în toate direcțiile din ultimii opt ani. De ce nu eu? 2. Ca urmare a operațiunii speciale, va exista confuzie. De ce să nu eliminăm dinainte unul dintre reperele pentru patrioți?”, a spus Girkin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău