Propaganda de la Moscova spune că rușii au fost primiți cu flori în Ucraina: „Nu vom pleca niciodată”

  • 24 Mai 2022 15:08
Propaganda de la Moscova spune că rușii au fost primiți cu flori în Ucraina: „Nu vom pleca niciodată”

Prezentatorul TV rus Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, a declarat în timpul emisiunii sale de luni seara că forțele armate ruse au fost primite cu flori în Ucraina.

Soloviov își începe discursul prin a afirma că separatiștii pro-ruși din regiunile Luhansk și Donețk luptă pentru „pământurile lor”, întrebându-se apoi pentru ce luptă Forțele de Apărare Teritorială ale Ucrainei, alcătuite din batalioanele de voluntari înarmate de Kiev, scrie HotNews.ro.

După o scurtă intervenție a șefei Russia Today, Margarita Simonian, care în cadrul aceleiași emisiuni a declarat că, dacă Rusia nu câștigă războiul din Ucraina, „se va termina rău pentru toată omenirea”, Soloviov îi îndeamnă pe ucraineni să își „bage mințile în cap”.

Vladimir Soloviov spune că rușii nu vor pleca „niciodată” din Ucraina

Prezentatorul TV pune apoi sub semnul întrebării statalitatea Ucrainei și a limbii ucrainene, afirmând că Occidentul creează o istorie, religie și o limbă falsă pentru poporul ucrainean. „Amintiți-vă cine sunteți! Uitați-vă cine v-a cucerit. Amintiți-vă de trecutul vostru glorios”, îndeamnă el.

Soloviov subliniază apoi că din aceste motive ucrainenii țin partea forțelor de invazie.

„Occidentalii spun că '[ucrainenii] nu vă întâmpină cu flori'. Ba da, o fac, în masă. În pofida fricii lor, ei ne întâmpină cu drag și ne vor întâmpina și mai cu drag când înțeleg că nu vom pleca niciodată”, susține el.

Vladimir Putin a acuzat că s-a încercat asasinarea propagandistului său

Un susținător înfocat al președintelui rus, Vladimir Soloviov este considerat un prieten personal al lui Putin, el fiind vizat de sancțiuni ale Uniunii Europene încă din luna februarie ca parte a pachetului de măsuri îndreptate împotriva propagandiștilor Kremlinului.

Pe 25 aprilie Vladimir Putin a acuzat personal existența unui „complot occidental” care ar fi vizat asasinarea lui Soloviov, susținând că tentativa a fost dejucată de serviciile de securitate ale Rusiei.

Într-o altă emisiune a sa din luna mai, Vladimir Soloviov afirma că Rusia își va îndeplini obiectivele în Ucraina dacă Putin ordonă ca „operațiunea militară specială” să treacă la modul „turbo”.

Prezentatorul TV a mai spus la momentul respectiv că voluntarii ruși vin cu bani de acasă, doar ca să poată participa la „operațiunea militară specială” din Ucraina.

„Există un număr incredibil de voluntari!”, exclama el în timpul unei emisiuni difuzate pe 11 mai, adăugând că acestora „trebuie doar să li se spună unde să se prezinte”.

Între timp, parlamentul rus a propus pe 20 mai desființarea limitei de vârstă pentru serviciul militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău