Promovarea integrității și lupta împotriva corupției sunt temele principale de dezbatere la Strasbourg

  • 27 Iunie 2017 16:16
Promovarea integrității și lupta împotriva corupției sunt temele principale de dezbatere la Strasbourg

Promovarea integrității și lupta împotriva corupției sunt temele principale de dezbatere la Strasbourg, în a doua zi a sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Potrivit Radio România Actualități, în documentul care va fi votat în sesiunea de după amiază, Adunarea Parlamentară reafirmă că lupta împotriva corupției rămâne nu doar fundamentul statului de drept, ci și o componentă esențială a democrației veritabile.

Parlamentele tuturor țărilor membre și partenere ale Consiliului Europei sunt invitate să promoveze integritatea și transparența în viața publică, iar printre măsurile concrete recomandate se numără adoptarea de reguli riguroase privind declarațiile de avere și de interese ale membrilor guvernelor și parlamentelor, ale liderilor de partide, judecătorilor și procurorilor. Se recomandă ca aceste documente să fie foarte ușor accesibile pentru public.

Se urmărește astfel mobilizarea și structurarea unor rețele de decidenți politici, experți, universitari, studenți, ziariști și organizații neguvernamentale care să poată lupta eficient împotriva corupției și să împiedice extinderea acestui fenomen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău