Promotorii limbii române, comemorați în cadrul unui eveniment organizat de societatea „Vatra”, în comun cu Primăria Chișinău

  • 25 August 2018 16:09
Promotorii limbii române, comemorați în cadrul unui eveniment organizat de societatea „Vatra”, în comun cu Primăria Chișinău

Oamenii de cultură care pe parcursul vieții lor au promovat valorile naționale și limba română au fost comemorați astăzi la Cimitirul Central „Eternitate” din Chișinău. Tradiționalul eveniment a fost organizat de societatea culturală „Vatra”, în comun cu Primăria Capitalei.

La cimitirul central, de pe strada Armenească, a fost oficiat un tedeum, un recital de poezii și cântece patriotice, dedicate înaintașilor culturii naționale. Unul dintre organizatorii evenimentului, cercetătorul științific, Tudor Colac:

„Ne-am gândit să organizăm aici, la cimitir, pe un platou special, omagierea personalităților marcante în domeniul culturii românești, care s-au sacrificat pentru cauza limbii române”.

Cei care au participat la acțiunea de comemorare au ascultat și vocile imprimate pe bandă magnetică ale  unor astfel de personalități precum Leonida Lari, Mihai Volontir, Grigore Vieru, Ion Vatamanu.

Președintele Societății Culturale „Vatra”, Vlad Negruță, spune că prin această comemorare vor să păstreze vie amintirea unor personalități importante pentru generațiile viitoare.

„Numai prin memorie, numai prin amintire putem să dăinuim. Ne bucurăm că aici au venit și vin tinerii. La acest cimitir este istoria neamului nostru, aici sunt trecuți în veșnicie cei mai mari bărbați ai neamului nostru care ne-au dus faima în lume. Și numai amintindu-ne de ei, putem avea viitor”, spune Vlad Negruță.

Parastasul de pomenire a înaintașilor trecuți în eternitate se desfășoară pentru al 23-lea an consecutiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău