Asociația „Promo-LEX”, îngrijorată de acțiunile polițiștilor la protestul față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic

  • 20 Martie 2019 16:35
Asociația „Promo-LEX”, îngrijorată de acțiunile polițiștilor la protestul față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic

Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile forțelor de ordine de la întrunirea desfășurată azi în fața sediului Judecătoriei Orhei.

Poliția a stropit cu gaze lacrimogene protestatarii care manifestau pașnic în fața sediului Judecătoriei. Considerăm că aplicarea gazelor lacrimogene a fost o măsură disproporționată îndreptată împotriva manifestanților, care nu prezentau nici un fel de pericol pentru autospecială sau pentru forțele de ordine.

Menționăm că la protest participau circa 40 de persoane, iar cei circa 20 de polițiști prezenți erau suficienți pentru a asigura manevrele necesare fără a aplica mijloace speciale.

Reiterăm, de asemenea, îngrijorarea privind lipsa însemnelor de identificare individuală pe uniformele forțelor de ordine, lucru care face aproape imposibil tragerea la răspundere a ofițerilor care încalcă legea.

Fostul polițist de frontieră și activistul Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind obligat să achite și o amendă de 30.000 de lei. Sentința a fost pronunțată, astăzi, de către Judecătoria Orhei după ce procurorii au cerut patru ani de închisoare pentru activist într-un dosar în care este acuzat de viol. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău