Promo-LEX | PSRM a organizat cel puțin 50 de acțiuni de agitație electorală pentru referendumul din 19 noiembrie

  • 03 Noiembrie 2017 14:08
Promo-LEX | PSRM a organizat cel puțin 50 de acțiuni de agitație electorală pentru referendumul din 19 noiembrie

Partidul Socialiștilor a organizat cel puțin 50 de acțiuni de agitație electorală în campania pentru referendumul local de revocare a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a cheltuit peste 375 de mii de lei, se arată într-un raport de monitorizare al Asociației Promo-LEX.

Observatorii asociației au remarcat că, PSRM a desfășurat activități suplimentare de agitație electorală estimate la peste 400 de mii de lei. De asemenea, a fost raportat un caz ce poate fi calificat drept utilizare a resurselor administrative de către un reprezentant al PSRM.

Cel de-al doilea concurent înregistrat, Partidul Liberal a desfășurat 8 activități de agitație electorală și nu a raportat nicio cheltuială în acest sens.

Asociația Promo-LEX a constatat și o serie de lacune în legislația cu privire la organizarea referendumului. Este vorba despre reglementarea insuficientă a statutului participantului la referendum, abordarea restrictivă privind categoriile de participanți la referendum, interpretabilitatea conceptului de campanie electorală în contextul referendumului și modul de participare a militarilor în termen și a alegătorilor care dețin concomitent și viză de domiciliu și reședință.

Promo-LEX constată că, în acest context, membrii Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău au respins solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat ca participant la referendumul local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău