Promo-LEX | Noi încălcări ale procesului electoral surprinse de observatori în ultimele ore la votului

  • 03 Iunie 2018 20:22
Promo-LEX | Noi încălcări ale procesului electoral surprinse de observatori în ultimele ore la votului

Asociația Promo-Lex a constatat în ultimele ore ale votului un șir de încălcări la mai multe secții de votare din Chișinău. Este vorba de încă 8 cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în perimetrul secțiilor de votare, în special reprezentanți ai partidelor care au desemnat concurenți electorali.

De asemenea, au fost înregistrate cazuri de campanii de mobilizare la vot, noi deficiențe în listele electorale și cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, a declarat șeful echipei de observare a alegerilor, Pavel Postică.

Pe parcursul zilei, observatorii Promo-Lex au constatat că în unele secții de vot erau afișate panouri cu publicitate electorală, iar în unele liste electorale au fost incluse persoane decedate.

Într-o secție de vot din sectorul Râșcani al Capitalei, o persoană, care s-a prezentat ca asistent social, a adus 12 cereri pentru votare la domiciliu. Observatorii organizației au constatat și două cazuri de turism electoral – la Tohatin și în sectorul Botanica.

De asemenea, observatorii cercetează dacă la o secție de vot din sectorul Botanica alegătorii primesc recompense bănești și materiale, pentru a vota pentru unul dintre candidați.

Pavel Postică a declarat că este prematur de a face concluzii dacă aceste încălcări sunt în măsură să influențeze rezultatul alegerilor, iar un raport final de monitorizare va fi prezentat mâine, 4 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău