Promo-Lex: În cinci ore - peste 321 de incidente în secțiile de vot. La Valea Perjei a fost necesară intervenția poliției

  • 20 Octombrie 2019 20:00
Promo-Lex: În cinci ore - peste 321 de incidente în secțiile de vot. La Valea Perjei a fost necesară intervenția poliției

În ultimele 5 ore, Asociața Promo-Lex, a identificat 321 de incidente în secțiile de vot la alegerile de astăzi din Rep. Moldova.

Potrivit directorului de program al Promo-Lex, Pavel Postică, 2 observatori ai organizației au fost presați psihologic, de către funcționarii electorali, la Soroca, și de către un candidat, la Sângera. Alte 12 cazuri de agitație electorală și 3 tentative de corupere a alegătorilor, au fost raportate.

La fel, observatorii Promo-Lex au anunțat că a fost organizată și transportarea în grup a votanților în mai multe localități. Sistemul automatizat SIAS alegeri s-a defectat în unele secții, potrivit observatorilor. O persoană nu a fost găsită în sistemul informațional, iar în alt caz, SIAS Alegeri arăta că un cetățean și-a folosit dreptul la vot chiar dacă pe fișa de însoțire nu era aplicată nicio ștampilă.

Unul din cele mai grave cazuri, unde a fost necesară intervenția poliției, s-a produs la Valea Perjei, raionul Cimișlia, unde mai mulți alegători, nu i-au permis unui candidat să intre în secția de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău