Promo-LEX | Expulzarea celor șapte cetățeni ai Turciei, o încălcare a legislației naționale și convențiilor internaționale

  • 19 Septembrie 2018 17:46
Promo-LEX | Expulzarea celor șapte cetățeni ai Turciei, o încălcare a legislației naționale și convențiilor internaționale Pro TV

Guvernul Republicii Moldova a încălcat în mod abuziv și intenționat legislația națională și convențiile internaționale când a expulzat cei șapte cetățeni ai Turciei, profesori la liceul "Orizont", se arată într-o declarație a asociației de apărare a drepturilor omului Promo-LEX, citată de Infotag.

"Expulzarea acestor persoane a avut loc cu încălcări grave ale procedurilor legale, având în vedere faptul că erau solicitanți de azil, și nu poate fi justificată din punct de vedere legal și moral. Mai mult decât atât, expulzarea acestor persoane în Turcia poate reprezenta un pericol iminent pentru viața și securitatea lor și riscul ca acestea să nu beneficieze de un proces echitabil", atenționează Promo-Lex.

Promo-LEX solicită autorităților RM "să soluționeze în mod urgent, serios și responsabil, problemele sistemice legate de arestări, condițiile de detenție și lipsa asistenței medicale și să investigheze încălcările grave ale drepturilor omului comise de autoritățile statului în cazul celor șapte profesori turci".

Amintim că pe 6 septembrie, șapte cetățeni turci, profesori și manageri din rețeaua liceelor "Orizont" au fost expulzați din R. Moldova. Serviciul de Informații și Securitate a comunicat că "aceștia sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă”. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a acceptat dosarul împotriva R. Moldovei depus de avocații profesorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău