Promo-LEX a prezentat rezultatele numărării în paralel a voturilor pentru turul II

  • 04 Noiembrie 2019 12:08
Promo-LEX a prezentat rezultatele numărării în paralel a voturilor pentru turul II

Misiunea de Observare Promo-LEX a prezentat în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele numărării în paralel a voturilor pentru turul II al alegerilor de ieri. Acestea nu diferă esențial de cele prezentate de CEC.

Potrivit rezultatelor numărătorii paralele a Promo-LEX, candidatul PSRM Ion Ceban a obținut 52,43% din voturi, iar Andrei Năstase 47,57%.

Comisia Electorală Centrală anunța, după procesarea tuturor proceselor verbale, un scor de 52,39% pentru Ceban și 47,61% pentru Năstase.

De asemenea directorul de program al Promo-LEX, Pavel Postica, a făcut o retrospectivă a incidentelor înregistrate de observatori în secțiile de vot din Capitală. Potrivit acestuia în capitală au avut loc aproximativ 90 de incidente.

Cele mai numeroase sunt cazurile de agitație electorală în perimetrul secției de vot și intimidările alegătorilor. De asemenea au fost înregistrate mai multe cazuri de sigilare necorespunzătoare a urnelor de vot, încălcarea secretului votului prin votarea nejustificată în grup sau prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în secțiile de vot sau în preajma acestora.

A fost de asemenea constatată transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare, acte de violență sau intimidări sau deficiențe în listele electorale.

Potrivit lui Pavel Postică, în cele mai multe cazuri protagoniștii incidentelor au fost chiar funcționarii electorali.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău