Promisiuni electorale: Unirea cu România, retragerea armatei ruse și altele

  • 25 Iunie 2021 08:00
Promisiuni electorale: Unirea cu România, retragerea armatei ruse și altele Foto: ProTV

Noi promisiuni din partea concurenților electorali într-o nouă rundă de dezbateri organizate de postul de televiziune ProTV Chișinău. Liderul Partidului Democrația Acasă spune, că odată ajuns în Parlament, va insista pe retragerea armatei ruse de pe teritoriul țării, reprezentantul partidului NOI dă asigurări că va cere, printre altele, anularea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, iar reprezentantul Partidului Unității Naționale spune că singura cale realistă de rezolvare a problemelor cetățenilor Republicii Moldova este Unirea cu România, notează IPN.

Unirea i-ar aduce țării noastre prosperitatea unuei țări membre a UE și securitatea unui stat membru al blocului Nord-Atlantic, spune reprezentantul PUN Iurie Reniță.

„Pentru atingerea bunăstării cetățenilor există o cale scurtă, sigură și realistă, reunirea cu Patria-mamă, România. Astfel vom avea parte de securitate prin obținerea umbrelei și scutului sigur al NATO. (...) Noi am propus crearea unui bloc cu AUR, dar am fost refuzați și ni s-a propus să mergem sub sigla AUR, fapt care nu a fost unificator și nu a motivat nici partidele și credem că nu va motiva nici cetățenii”, a spus Iurie Reniță în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

Reprezentantul partidului NOI, Cristian Rizea – condamndat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani – spune că dosarul i-ar fi fost fabricat, iar în Republica Moldova se află pentru a schimba în bine soarta țării prin refomarea justiției și relansarea economiei.

„A fost un dosar fabricat, în locul meu trebuia să fie condamnat Mircea Geoană, dar pentru că el e mare oficial NATO, a devenit Rizea cel mai mare corupt cu ghilimele de rigoare. (...) Vom verifica toate averile funcționarilor publici, pentru că în declarațiile de avere toți politicienii, majoritatea judecătorilor, procurorilor au averi de milioane, nedeclarate după justa valoare. Le vom confisca averile, pentru că de asta nu sunt bani pentru pensii și salarii. Vom elimina comisionul bancar pentru toți banii veniți din diaspora, și vom obține anularea concesionării Aeroportului Chișinău”, a spus Cristian Mihai Rizea, reprezentant partidul politic NOI.

În timpul dezbaterilor, liderul Partidului Democrația Acasă Vasile Costiuc a menționat că formațiunea sa nu poate fi asociată cu imaginea lui Vlad Plahotniuc sau Ilan Șor, chiar dacă pe lista partidului de află Constantin Jardan, nepotul deputatului Partidului Șor, Petru Jardan.

„Nu este nepot, este văr de al doilea și doar pentru că are numele Jardan i se pune în cârcă faptul că ar avea legături cu deputatul Jardan. De ce ar trebui să răspundă cineva pentru acțiunile unui văr de-al treilea? (...) Noi la guvernare vom insista pe eliminarea armatei ruse, pe asigurarea securității energetice, pe interzicerea televiziunilor de propagandă și pe susținerea agricultorilor. ”, a spus Vasile Costiuc.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău