Project Rush de la Adobe: editare video avansată pe telefon, tabletă și computer

  • 20 Iunie 2018 15:16
Project Rush de la Adobe: editare video avansată pe telefon, tabletă și computer

Adobe este unul dintre liderii pieței de aplicații de creație, în special pe partea video, unde aplicațiile Premiere Pro și After Effects sunt adevărate standarde în industrie. Se pare însă că piața cere și soluții ceva mai simple, pentru editări mai puțin complicate, care să fie compatibile cu o plajă largă de dispozitive și să ofere conectivitate la internet pentru publicare imediată. Rezultatul este Project Rush, o aplicație pentru mobil și desktop care promite toate aceste lucruri, dedicată creatorilor de conținut mereu în mișcare.

Rush pare să integreze cele mai bune părți de editare din Adobe Premiere într-o interfață simplă, adaptată atât la un mod de lucru desktop, cât și la un mod de lucru mobil, pe un touchscreen. La o primă vedere, editorul video Project Rush pare să fie inspirat de aplicația iMovie de pe macOS și iOS, cu un accent mai mare pus de unelte de editare avansate care să producă rezultate mai calitative. Totodată, după cum sugerează și numele aplicației, viteza este foarte importantă, posibiltiatea de a edita rapid și publica fiind punctele cheie, scrie Go4it.

Un alt avantaj interesant, pe care nicio altă aplicație de editare video nu o oferă este sincronizarea în cloud a proiectelor, putând continua imediat de pe orice dispozitiv lucrul. Practic, poți începe editarea unui clip pe telefon, după care îl poți cosmetiza pe tabletă și exporta sau urca direct pe YouTube, Facebook sau orice altă platformă de pe un laptop. Adobe promite și integrarea capabilităților AI pe care alte aplicații din suita Creative Cloud le oferă pentru îmbunătățirea calității video sau audio fără nevoia de a accesa meniuri complicate (probabil că este vorba despre eliminarea zgomotului de fundal sau corecția automată de culoare).

Există de asemenea și grafică animată integrată în Project Rush, însă nu ar trebui să ne așteptăm la rezultate similare cu cele din After Effects. Este vorba despre câteva animații pre-stabilite, care probabil că pot fi ajustate pentru a se potrivi mai bine proiectului realizat.

Project Rush va fi lansat cel mai probabil în aceasată toamnă, însă nu este clar dacă va fi disponibil gratuit, dacă va fi integrat în gama de produse Creative Cloud și ascuns în spatele unui abonament lunar, sau dacă va fi o aplicație contra cost. Important este că vom vedea Rush pe telefoane și tablete cu iOS, pe smartphone-uri Android și pe computere cu macOS și Windows 10, iar tranziția de pe un dispozitiv pe celălalt va fi extrem de simplă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău