Proiectul unui cineast din Republica Moldova a fost desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards

  • 16 Mai 16:18
Proiectul unui cineast din Republica Moldova a fost desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards

Cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”, a anunțat secretarul de stat în cadrul Ministerului Cluturii Andrei Chistol, într-o postare pe Facebook.

„Premiile Cannes 7th Art Awards sunt renumite pentru recunoașterea și celebrarea cinematografiei independente, oferind o platformă pentru cineaștii din întreaga lume.

Mai mult, acest scenariu a obținut și alte peste 80 de premii în perioada decembrie - mai, la festivaluri importante din New York, Florence, Berlin, Paris sau Londra.

Oleg mai predă una din Profesiile Viitorului- animația. Iar participarea sa la workshop-ul Animation Worksheep a fost o piatră de temelie, oferindu-i ocazia să câștige o bursă la cel mai mare festival de animație din Europa, la Annecy.

Această realizare demonstrează că Moldova are toate șansele să se remarce pe scenele internaționale ale industriilor creative datorită oamenilor și a creațiilor acestora!”, a transmis oficialul Ministreului Culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
16
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău