Proiectul Legii Magnițki, elaborat de deputați

  • 26 Iulie 2018 12:28
Proiectul Legii Magnițki, elaborat de deputați

Deputații PLDM și o parte din deputații grupului popular-european au elaborat proiectul unei așa-numite Legi Magnițki, prin care să fie instituite interdicții în privința unor cetățeni străini implicați în cazuri de corupție sau de încălcare a drepturilor omului.

Scopul legii este de a crea instrumente legale pentru protejarea sistemului financiar bancar, dar și a impune restricții față de persoanele care comit acte de corupție și sunt implicate în cazuri de violare a drepturilor omului, a declarat președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Astfel, în Legea privind regimul străinilor sunt introduse criterii suplimentare privind interdicția de intrare în Republica Moldova a persoanelor implicate în cazuri de tortură sau alte încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

La Legea cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului se propune introducerea unor amendamente care prevăd măsuri restrictive față de persoanele deținute în lista respectivă.

”Legea Magnițki”, numită astfel după juristul rus Serghei Magnițki, decedat în închisoare în 2009 după ce a demascat un caz de corupție în care erau implicați membri ai guvernului rus, a fost aprobată până acum de mai multe țări occidentale, inclusiv de SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău