Proiectul „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna” | Profesori din București predau limba română elevilor din orașul Sângerei

  • 13 Septembrie 13:17
Proiectul „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna” | Profesori din București predau limba română elevilor din orașul Sângerei

Un grup de profesori de la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București predau limba română elevilor din Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, Republica Moldova. Acțiunea este parte a proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, transmite IPN.

Proiectul este derulat din luna aprilie și până în octombrie 2024.

Inițiativa a pornit odată cu semnarea unui acord între cele două licee, în septembrie anul trecut, prin care am dorit să oficializăm dorința noastră de a desfășura activități comune pentru a crea o comunitate educațională prin care să implementăm excelența în educație. Pe scurt, odată cu prezența fizică, dincolo de cea online, a profesorilor de la Liceul „Alexandru Vlahuță” la catedră, în Liceul „Olimp”, elevii și profesorii din unitatea de învățământ din Sângerei vor beneficia direct de angajamentul nostru de a consolida această punte educațională peste Prut”, a precizat Gabriel Rizea, directorul Liceului teoretic „Alexandru Vlahuță” din București, sector 1.

Prezentă la Sângerei, coordonatoarea proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, Diana Panaite, a precizat că interacțiunea prietenoasă și deschisă aduce deja un plus de valoare incomensurabil atât pentru beneficiarii primari ai actului educațional, cât și pentru întreaga comunitate.

Acest contact va avea efecte benefice multiple, deoarece participanții, elevi și profesori, vor împărtăși experiențele cu familiile lor, colegi și alți profesori, dar și cu alți membri ai comunităților din care fac parte”, a mai spus Diana Panainte.

În cadrul proiectului s-au desfășurat activități de formare profesională pentru cadrele didactice, schimb interdisciplinar, întâlniri între elevi din cele două țări, toate cu scopul promovării valorilor comune românești și ale Uniunii Europene și multe altele.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău