Proiectul educațional „Călătorie de suflet în spațiul românesc”. Etnicii români din Ucraina vor putea participa la cursuri online gratuite de Istoria Bucovinei și Geografia României
-
15 Februarie 2024 13:09
În cadrul programelor dedicate cunoașterii României și promovării identității culturale românești, Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Asociația Diplomație și Identitate Culturală Europeană, a reluat proiectul educațional online „Călătorie de suflet în spațiul românesc”, care va dura până pe 15 iunie 2024. Vor fi susținute în fiecare sâmbătă cursuri de istorie și geografie a României, precum și o serie de activități cu rol educativ și cultural.
Proiectul își propune dezvoltarea curiozității și interesului pentru descoperirea patrimoniului cultural, istoric și natural, care definește spațiul identitar românesc. Istoria și geografia sunt două domenii fascinante ale cunoașterii, care se completează reciproc și care întregesc educația, cultura, economia și societatea și dezvoltă spiritul și conștiința civică, scrie bucpress.eu.
Proiectul educațional „Călătorie de suflet în spațiul românesc” se adresează tuturor românilor de pretutindeni, în special elevilor, studenților și cadrelor didactice din comunitățile istorice din Ucraina (Cernăuți, Transcarpatia și Odesa) și cuprinde organizarea mai multor serii de cursuri, cu tematici variate pentru aprofundarea cunoștințelor despre cultura, istoria și geografia României.
Cursurile se vor desfășura online, pe platforma Zoom, iar toți cei interesați de participarea la cursuri sunt invitați să aibă instalată aplicația și să acceseze linkul generat de la adresa: https://thoughtworks.zoom.us/j/4858794995 . Platforma/aplicația Zoom poate fi descărcată de la adresa web https://zoom.us/download
Prima întâlnire din acest an va avea loc pe 17 februarie: „Ctitorii mușatine din Bucovina”, ora 10:30-11:30 (prof. dr. Rodica Cozaciuc, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Suceava) și „Arii protejate din județul Suceava”, ora 12:00-13:00 (prof. Florentina Năsulea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava).