Proiectul de ratificare a Protocolului la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități va fi examinat în plenul Parlamentului

  • 03 Noiembrie 2021 13:45
Proiectul de ratificare a Protocolului la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități va fi examinat în plenul Parlamentului

Parlamentul va examina proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat raportul, iar Comisia protecție socială, sănătate și familie – coraportul la proiectul menționat. De asemenea, documentul a fost avizat de mai multe comisii parlamentare. 

Prin ratificarea protocolului se urmărește consolidarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor cu dizabilități în vederea asigurării incluziunii sociale a acestora și promovării respectului pentru demnitatea lor.

Republica Moldova se angajează să asigure respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educație, informare și comunicare.

Printre altele, documentul reglementează competența Comitetului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități privind procedura de primire, examinare și analiză a plângerilor persoanelor sau a grupurilor de persoane care susțin că sunt victime ale încălcării prevederilor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, se arată în comunicat.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010.

În prezent Protocolul Opțional a fost semnat de 94 de state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău