Proiectul de promovare a educației non-formale și organizarea timpului liber a ajuns la final

  • 03 Iunie 2022 15:06
Proiectul de promovare a educației non-formale și organizarea timpului liber a ajuns la final

Proiectul privind promovarea educației non-formale și organizarea timpului liber calitativ al copiilor prin cunoașterea științelor spațiale (astronomice) a ajuns la final. Proiectul a urmărit să restabilească posibilitățile de studiere și cunoaștere a astronomiei și să ofere copiilor posibilitatea de a explora gratuit universul cu ajutorul unui telescop performant, transmite IPN.

În incinta Centrului de Creație ,,Floarea Soarelui”, autorii proiectului au organizat ateliere de lucru la care au participat copii și cadrele didactice din cadrul instituției gazdă. Activitatea este parte a proiectului de promovare a educației non-formale, implementat prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2021.

În partea a doua a evenimentului s-a desfășurat concursul de desene, la care cei mici au fost premiați cu diplome. Copii au avut ocazia să descopere mai multe lucruri noi despre astronomie, sistemul solar, planete, evenimente astronomice de referință.  De asemenea, au avut ocazia să exploreze universul prin intermediul materialelor informative, prezentări și desene.

Echipa de implementare a organizat copiilor o excursie ghidată la Muzeul Cosmonauticii din capitală, unde au avut ocazia să cunoască mai detaliat informații despre explorarea spațiului.

Activitățile au fost coordonate de către Direcția generală educație, tineret și sport, Centrul de creație „Floarea Soarelui” și Echipa de implementare a proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău