Proiectul de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, supus consultărilor publice

  • 05 Martie 15:50
Proiectul de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, supus consultărilor publice

Comisia juridică, numiri și imunități a desfășurat consultări publice asupra proiectului de modificare a Codului penal și a Codului contravențional. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai societății civile, iar discuțiile au vizat propunerile și amendamentele înregistrate pentru proiectul de lege.

Proiectul de modificare a Codului penal și a Codului contravențional a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru organizat de platforma Ministerului Justiției, din care au făcut parte reprezentanți ai instituțiilor din domeniu, ai societății civile și ai partenerilor de dezvoltare. Proiectul de lege prevede ajustarea și completarea cadrului normativ cu noi infracțiuni pe segmentul ecologiei, pentru asigurarea protecției mediului înconjurător, precum și introducerea unor componente noi de infracțiuni pentru protejarea persoanei: falsul de identitate și furtul de identitate. Totodată, va fi revizuită și ajustată lista infracțiunilor cibernetice.

În cadrul consultărilor publice, deputații s-au referit la amendamentele propuse, care vizează tragerea la răspundere a șoferilor care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise. De asemenea, au fost expuse propuneri privind sancționarea persoanelor care încalcă cadrul normativ în domeniul construcțiile.

Proiectul de modificare a Codului penal și a Codului contravențional a fost votat în prima lectură în anul 2023. Propunerile expuse în cadrul consultărilor publice și amendamentele vor fi examinate de membrii Comisei juridice, numiri și imunități. După definitivare, documentul va fi propus spre adoptare în a doua lectură în plenul Parlamentului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău