Proiectul de modernizare a Pieței Centrale va fi propus pentru dezbateri publice

  • 11 Mai 2020 11:08
Proiectul de modernizare a Pieței Centrale va fi propus pentru dezbateri publice

Proiectul de modernizare a Pieței Centrale din Chișinău va fi plasat pentru dezbateri publice, a comunicat, luni, viceprimarul Inga Ionesii, la ședința operativă a serviciilor Primăriei, transmite IPN.

„Am discutat și cu consilierii municipali care fac parte din grupul de lucru pentru revizuirea situației cu Piața Centrală. A fost pregătită o decizie a Consiliului municipal pentru introducerea modificărilor în decizia anterioară și să punem în sarcina acestui grup de lucru definitivarea conceptului de modernizare a Pieței Centrale”, a adăugat Inga Ionesii.

Începând de astăzi, în localitățile din țară piețele și-au reluat activitatea. Nu însă și cele de la Chișinău și Bălți, unde toate piețele rămân închise. Primarul general, Ion Ceban, va face mâine o vizită la Piața Centrală.

Cât privește comerțul stradal, viceprimarul Inga Ionesii a precizat că săptămâna trecută a avut o primă dezbatere publică în regim online, dar se preconizează ca pe 20 mai să se organizeze o ședință cu participare fizică. Sunt 24 de propuneri din partea agenților economici și, după ședința din 20 mai, va fi definitivat conceptul.

Iar astăzi, la 15:30, va fi organizată o prima ședință cu agenții economici, în cadrul căreia se va discuta posibilitatea ca să le fie oferite spații publice gratis pentru terasele de vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău