Proiectul de lege care permite agitația electorală în ziua alegerilor, examinat de deputați în lectura a doua

  • 23 Noiembrie 2018 10:29
Proiectul de lege care permite agitația electorală în ziua alegerilor, examinat de deputați în lectura a doua

Parlamentul a examinat astăzi în lectura a doua proiectul de lege care permite agitația electorală în ziua alegerilor și în cea precedentă scrutinului.

Singura limitare este că agitația nu poate fi făcută în incinta secțiilor de votare sau la intrarea în secții. În varianta inițială, agitația era interzisă pe o rază de 100 de metri de la secții, dar această prevedere a fost exclusă pe motiv că ar fi interpretabilă.

Totodată, pentru încălcarea acestor prevederi sunt prevăzute amenzi de la 750 la 1500 de lei pentru persoane fizice și de până la 2500 de lei pentru persoanele cu funcție de răspundere sau concurenți electorali.

Proiectul a fost elaborat de Comisia juridică a Parlamentului în urma unei analize a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor din acest an pentru primăria Chișinăului, câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Alegerile au fost atunci anulate de instanța de judecată pe motiv că în ziua alegerilor candidații au făcut apeluri de ieșire la vot pe rețele de socializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău