Proiectul de grant în domeniul culturii la Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, la final

  • 11 Februarie 2021 08:05

Proiectul de îmbunătățire a mediului educațional al limbii japoneze, finanțat de către Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de granturi în domeniul culturii – „Kusanone”, în anul fiscal 2020 – a ajuns la final. Valoarea grantului oferit Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze a constituit 75 721 de dolari, transmite IPN.

Grantul a fost utilizat pentru achiziționarea echipamentului și mobilierului necesar desfășurării eficiente a procesului de studii. A fost procurată tehnică de calcul. Este vorba despre laptopuri pentru laboratorul lingvistic și software Sanako Study, tablă interactivă și proiector, imprimantă multifuncțională, cameră digitală etc.

Da asemenea, din aceste resurse financiare, acordate de Guvernul Japoniei, s-a reușit instalarea sistemelor moderne de rețea și securitate, precum și renovarea rețelei de ventilare și încălzire în sălile de curs. Totodată, a fost achiziționat și mobilier pentru sala de clasă și bibliotecă.

Fundația Pentru Relații Moldo-Japoneze activează din anul 2002 în incinta Universității de Stat din Moldova, fiind unica instituție acreditată din Republica Moldova, care oferă programe de studiere a limbii, culturii și istoriei japoneze, și pregătire pentru certificarea internațională a competențelor lingvistice, inclusiv cu participarea profesorilor nativi. Anual, circa 125 de studenți frecventează cursurile de limbă japoneză în cadrul Fundației.

La ceremonia de finalizare, a participat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, împreună cu prorectorul USM, Otilia Dandara, dar și deputații Monica Babuc și Igor Vremea.

Cu această ocazie, ambasadorul Katayama Yoshihiro le-a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea proiectului, arătându-și încrederea că acesta va impulsiona relațiile și schimburile culturale dintre Japonia și Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău