Proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2018, aprobat în prima lectură

  • 01 Decembrie 2017 14:20
Proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2018, aprobat în prima lectură

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat vineri, 1 decembrie, în prima lectură, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2018, cu un deficit de 279 de milioane de lei.

Potrivit documentului, în anul 2018, municipiul Chișinău va avea venituri de aproximativ  trei miliarde 621 milioane de lei. Totodată, cheltuielile vor fi mai mari, și se vor ridica la trei miliarde 900 de milioane de lei. Cei mai mulți bani urmează a fi alocați pentru educație, pentru protecție socială și cultură.

Consilierii municipali au mai votat și un amendament la proiectul bugetului, propus de primarul interimar, Silvia Radu, care  prevede majorarea veniturilor și, respectiv a cheltuielilor cu 25 de milioane de lei pentru majorarea alocațiilor  destinate ajutorului social.

Proiectul bugetului municipal pentru anul 2018 a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

După votarea bugetului  în prima lectură, consilierii socialiști au părăsit ședința, deși pe ordinea de zi  mai figurau chestiuni importante precum aprobarea acordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru izolarea termică a clădirilor. Tot astăzi este  termenul limită  când Conciliul Municipal  urma să decidă acordarea spațiului comercial rețelei de magazine Dedeman din România. Rețeaua de magazine planifica să investească 20 de milioane de euro în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău