Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P” ar putea fi restructurat

  • 13 Aprilie 2022 14:30
Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P” ar putea fi restructurat

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor pentru modificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P”.

Amendamentul care urmează să fie negociat prevede restructurarea proiectului și anume realocarea resurselor financiare pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Republica Moldova de la construcția Punctului de Inspecție de la Frontieră Otaci/Unguri.

Totodată, ar urma să fie actualizate referințele la instituțiile de implementare a proiectului, urmare a reorganizării Administrației Publice Centrale.

Modificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare reprezintă o condiție de intrare în vigoare a Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

Proiectul urmărește sporirea competitivității sectorului agroalimentar, prin susținerea modernizării sistemului de management al siguranței alimentelor, facilitarea accesului producătorilor agricoli la piețe și integrarea practicilor de mediu și de management durabil al terenurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău